Second hand-kläder

Att köpa second hand och begagnade kläder är definitivt mer miljövänligt än att köpa nyproducerade kläder då du återanvänder textiler. I second hand-butiker kan du även göra fynd, hitta unika kläder till bra kvalitet som du definitivt inte skulle hitta finns i den senaste H&M-kollektionen. Här hittar du nyheter om second hand-butiker, både som säljer på nätet och i fysiska butiker.

Cissi och Selma säljer ekologiska kläder både på nätet och i butik i Stockholm. Fokus ligger på färgglatt mode, retrokläder med återvunna retrotyger från 60- och 70-talet och vintage kläder.

I Cissi och Selmas sortiment finns ekologiska klänningar, tunikor, tröjor, jackor, kjolar och accessoarer.

Här hittar du Cissi och Selma:

Butik: Bondegatan 7, 116 23 Stockholm
Tel: 08-6443512
Nätbutik: http://www.cissiochselma.se

VN:F [1.9.22_1171]
Vad tycker du?
Rating: 9.8/10 (8 votes cast)

Fixa stilen är nätbutiken för dig som letar efter Vintage och Second hand-kläder på nätet, i sortimentet hittar du second hand och vintage inom klänningar, kjolar, blusar, skor, väskor, sjalar, skärp och bälten, hattar och mössor och kappor.

Sortimentet hos Fixa Stilen är i huvudsak vintagekläder men det finns även second hand och ny design. De flesta nyproducerade varorna är sydda i vintage-tyg som är tillverkade i Sverige.

Här hittar du Fixa stilen:

Hemsida: http://www.fixastilen.nu/

VN:F [1.9.22_1171]
Vad tycker du?
Rating: 9.5/10 (17 votes cast)

Green Darlings of Sweden är en ekoshop på nätet med såväl tillverkning av eget klädmärke samt är återförsäljare av andra märken.

Klädbutiken har alltså handgjort, remake och vintage i sitt klädsortiment där kläderna framställs genom återanvändning, rättvisa produktionsmetoder och användande av ekologiska material. Kläderna hos Green Darlings of Sweden finns för både herr, dam och barn.

Här hittar du Green Darlings:

Hemsida: http://www.greendarlings.com

VN:F [1.9.22_1171]
Vad tycker du?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Fröken Amina är en nätbutik med vintage och second-hand samt nytillverkade kläder och saker som uteslutande är gjorda av second-hand-tyger och alltså är miljövänliga.

I sortimentet hos Fröken Amina hittar du bland annat kläder, väskor, smycken, barnkläder och leksaker, heminredning.

Här hittar du Fröken Amina:

Hemsida: http://www.frokenamina.com/

Fröken Aminas hemsida ligger nere

VN:F [1.9.22_1171]
Vad tycker du?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tuvstarr Vintage är en nätbutik som specialiserat sig på särskilt utvalda kvalitetsplagg från andra tidsepoker, vintagekläder. På Tuvstarr Vintage hittar du även handarbete och second hand-plagg med hög kvalitet.

Kläderna på Tuvstarr Vintage finns bl.a. i stilarna Bohemian chic, Brittmode, Sailor chic, Shabby chic, Vintage.

Här hittar du Tuvstarr Vintage:

Hemsida: http://www.tuvstarr.se/

VN:F [1.9.22_1171]
Vad tycker du?
Rating: 5.3/10 (3 votes cast)